westernridning.se - Cowboy for a day...

Always drink upstream from the herd...

Företagsevent

Rid som en cowboy - bara 20 minuter från centrala Göteborg

Westernridning är en ridstil som har utvecklats från boskapsarbetet till häst i Nordamerika. Ridmoment, traditioner, utrustning och kläder, allt härstammar från den beridne boskapsherden - cowboyen!

Under er vistelse hos oss får ni möjlighet att prova på "Western Trail" som kan beskrivas som en hinderbana till häst. Hindren kan liknas vid de hinder som en cowboy kunde träffa på ute på ranchen eller i naturen, när man drev boskapen mellan olika områden.

Ni får en kort introduktion till westernridning - Hur stannar, startar och svänger man hästen? Varför ser utrustningen ut som den gör? Sedan får alla göra iordning sin egen häst. Rykta (borsta), kratsa hovarna och sadla och tränsa (sätta på det som hästen har på huvudet).


Vi sitter upp och sedan får ni prova på hur det är att rida western.

Ni har hela tiden tillgång till en kunnig och pedagogisk instruktör. Våra hästar är vana att hanteras och ridas av många olika ryttare med skiftande kunskaper. De är av olika raser och utbildningsnivåer för att kunna matcha ryttarens kunskaper med rätt häst.

De som inte rider får möjlighet att prova på hur det är att använda ett lasso. Lassot är ett viktigt redskap som man bl.a. fånger in förrymda kalvar med eller släpar bort föremål som stockar m.m. som ligger i vägen när man driver sin boskap. Efter bara två minuters introduktion är ni redo att prova på att fånga våra kalvdockor. Är ni riktigt skickliga testar ni på oljefaten, där det gäller att kunna dra åt lassot så högt upp som möjligt - en tävling som även riktiga cowboys i Texas ägnar sig åt.

Pris: 450 kr/person. Minst fyra personer.


Välj till Kringaktiviteter


Är ni ett större gäng delar vi upp er i grupper, så att alla ryttare får den hjälp och det stöd den behöver.
Välj själv vilka och hur många kringaktiviteter ni vill ha.


Fika

Även en cowboy behöver "a nice cup of coffee" medan man shit-chattar om dagens äventyr.
Självklart ekologiskt. Den lantliga miljön bjuder vi på.
Pris: 50 kr/person.

Hästpsykologi

I westernridningen är filosofin att hästen och ryttaren är som två kollegor som tillsammans ska få jobbet gjort. Men för att göra ett riktigt bra jobb måste man förstå varandra. Hur tänker hästen? Hur "pratar" den med andra hästar - och dig? Och hur ska du göra för att hästen ska förstå dig?

Det finns många likheter mellan relationen häst-ryttare och relationen mellan kollegor, och många organisationskonsulter använder gärna hästar i sitt arbete. Kanske hittar ni något ni kan diskutera och tillämpa i er egen organisation?
Det är få människor som inte är fascinerade över djurpsykologi. :)
Pris: 100 kr/person.

Hästskokastning

Hästarnas hovar växer, precis som våra naglar. Var sjätte vecka ungefär, kommer hovslagaren och skor och verkar hovarna (verka = klippa av överflödigt hovmaterial, ungefär som när vi klipper naglarna). Kvar blir en massa hästskor, och även cowboys roar sig på lediga stunder med att kasta hästskor och se hur träffsäker man är.
Hur träffsäker är du?
Pris: 50 kr/person.