westernridning.se - Cowboy for a day...

Girls like boys with skills...

Westernridning för två

Tillsammans med var sin westernhäst och en kunnig och pedagogisk instruktör, i lantlig miljö.
Det kan knappast bli bättre!

Oavsett om ni är ett par, mamma och dotter, far och son eller bästa kompisar, så lovar vi er ett minne för livet.

Det spelar ingen roll om ni aldrig har suttit på en häst förr, om en av er har ridit förr eller bägge är fullfjädrade ryttare inom någon annan disciplin.

Instruktören utgår från era förutsättningar, och hästarna är vana vid olika ryttare med olika kunskapsnivåer.


Westernridning är en ridstil som har utvecklats från boskapsarbetet till häst i Nordamerika. Ridmoment, traditioner, utrustning och kläder, allt härstammar från den beridne boskapsherden - cowboyen!

Under er vistelse hos oss får ni möjlighet att prova på "Western Trail" som kan beskrivas som en hinderbana till häst. Hindren kan liknas vid de hinder som en cowboy kunde träffa på ute i naturen när man drev boskapen mellan områden.

Vi börjar med en introduktion till westernridning. Vi visar hur sadlar, träns (det som hästen har på huvudet), m.m. ser ut och hur man startar, stannar och svänger.
Därefter tar vi in hästarna i stallet och ni får göra iordning sin häst - rykta, kratsa hovar, sadla och tränsa. Hela tiden med en instruktör jämte er.
Innan ni sitter upp får ni också en insyn i hästarnas språk - Hur kommunicerar hästarna med varandra? Hur kommunicerar de med oss? Och hur ska vi få dem att förstå oss?

Vi sitter upp och sedan får ni prova på hur det är att rida western.

Efter ridlektionen får ni möjlighet att lära er att använda ett lasso, en cowboys främsta redskap näst efter hästen. Se om ni kan träffa våra kalvdockor.

Vi avslutar med fika tillsammans, där ni får möjlighet att prata igenom dagens händelser. Vad har ni lärt er? Vad var roligast? Och är det något ni vill lära er mer om i framtiden?

Vi håller på i ca tre timmar.
Pris: 650 kr/person.