westernridning.se - Cowboy for a day...
Life's path is easier to walk with a horse between your legs.

Cowboy för en dag

Cowboysen förr i tiden hade oftast lågt betald men var högt respekterade för sina kunskaper både om hästen och korna. Nu har ni möjlighet att komma en bra bit på väg i dina kunskaper i westernridning!

Från grunden ger vi dig:
Genomgång av utrustningen som används
Hur man tar hand om och gör iordning hästen
Hästpsykologi - Hur tänker hästen? Vilka är hästens förutsättningar för arbete? Och hur ska du och hästen kommunicera med varandra?
Två ridpass på ridbanan, där du lär dig grunderna i att starta, stanna och svänga hästen. Vi utgår från Western Trail, en slags hinderbana som efterliknar hinder som en cowboy kunde stöta på i sitt arbete på ranchen eller i naturen.
Lassokastning, både från marken och från hästryggen. Vi använder snälla och stillastående kalvdockor.
Lunch och fika

Ge oss ca 6 timmar av din tid så lovar vi en spännande dag med många Aha-upplevelser.
Det här passar både dig som aldrig har ridit förr, och dig som kanske tidigare har ridit engelskt men blivit nyfiken på westernridning.


Våra hästar är lugna men absolut inte tråkiga, trygga och välutbildade ridskolehästar som rids utifrån sina egna individuella förutsättningar och egenskaper - precis som en westernhäst ska ridas.

Har du ingen egen ridhjälm får du låna av oss.

När du har varit hos oss en hel dag är du säkert nyfiken på att lära dig ännu mer om westernridning. Ja, kunskap föder ofta intresse för ny kunskap, brukar det ju heta. En sån tur att vi också driver westernridskola... :)


En "Wrangler" var en cowboy som hade extra kunskaper om hästens psyke och kunde hantera riktigt besvärliga hästar.
Ordet är direktimporterat från tyskans "Wrangler" vilket betyder "hjärnskrynklare". Det engelska slanguttrycket "shrink" om en psykolog, är i sin tur direktöversatt från "Wrangler".