westernridning.se - Cowboy for a day...

If it ain't dirty, it ain't fun

Klädsel & Säkerhet

Klädsel

Ni kommer huvudsakligen att vara utomhus, så tänk på att klä er efter vädret.
Här kan du se aktuell väderprognos för vårt område.

Använd oömma kläder som det inte gör något om ni smutsar ner. Vill ni byta om hos oss, så går det bra.

För er som ska rida så ska skorna ha en mindre klack för att minska risken för att fastna.

Visste du att näbbskor kommer från westernridningen? I och med att skorna är spetsiga gick det snabbare att få i dem i stigbyglarna när man snabbt skulle sitta upp och rida iväg.

Säkerhet


Även om en westernhatt är världens snyggaste huvudbonad, så är ridhjälm obligatoriskt vid all ridning hos oss. Har du ingen egen hjälm så har vi hjälmar som du kan låna.

Våra hästar är lugna och trygga utan att vara tråkiga. Vi väljer och utbildar hästar med omsorg utifrån uppgiften - att kunna hanteras av olika personer med olika kunskapsnivåer. Vi kallar det lite skämtsamt att våra hästar har "stor klantmarginal". Man ska däremot tänka på att hästar är djur som kan reagera instinktivt. Skulle en olycka, mot förmodan, inträffa har företaget en olycksfallsförsäkring som går in vid person- och egendomsskada. Vår personal är dessutom utbildad i Första hjälpen.

Vill ni stanna kvar och äta eller fika efter aktiviteten, så går det bra. Det tar vi inget extra för.
Vill ni dricka öl eller vin så vill vi att ni gör det efter att ni har ridit - av säkerhetsskäl. Av samma anledning vill vi inte heller att ni har druckit innan ni kommer hit.


Ridning och graviditet

Även om ni kanske vill hålla det hemligt vad ni ska göra, kan det vara bra att berätta för den som är gravid vad ni har för planer. Generellt går det mycket bra att rida under en graviditet, och det finns de som har ridit ända till sista dagarna innan förlossning. Mår du själv bra och inte har några komplikationer, så finns det ingen anledning att låta bli att rida, än mindre att umgås med hästarna. Du känner din kropp bäst själv. Är du osäker, slå en signal till barnmorskan eller läkaren.

Att ungås med våra ridskolehästar från marken är aldrig några problem.

Pälsdjursallergier

Vårt stall har god ventilation och att vara en stund i det är sällan några problem. En del som inte har jättesvår allergi väljer att ta en allergitablett innan eller att kanske sadla upp sin häst utanför stallet.

Vi har dessutom en ridskolehäst av rasen American Curly, som är en mer allergivänlig hästras.

Har du allergiker hemma men själv inte är allergisk - lägg ytterkläder och byxor ien plastpåse och ta hem och tvätta separat.