westernridning.se - Cowboy for a day...
Horses are the proof that God loves us and wants us to be happy!

Western Trail-bana

Du som har ridit western ett tag vill säkert ha lite fler utmaningar.
Vår Western Trail-bana står därför redo för dig, antingen med egen häst eller en lånad ridskolehäst från gården.

Vi har utgått från den natur som finns i gårdens omgivningar och anpassat den varsamt till en Western Trail-bana.

Några av hindren som vi har byggt upp:


Snårskog
Här sätts du och din hästs samspelsförmåga sätts på prov. Litar du på att hästen sätter sina hovar på rätt ställe? Litar hästen på att du säger att det är schysst att ta sig igenom?

Träbron

En del hästar tycker det låter läskigt med det ihåliga ljudet när man går på en träbro. Litar ni på varandra?

Car wash
En car wash gjord av björkar som kittlar hästen på sidorna medan ni rider igenom

Sandbanken
Att hoppa nedåt eller uppåt kan vara läskigt för en del hästar, då de inte kan se något direkt framför sig, utan måste bedöma avstånd och lita på sig själva.

Järnvägen
Spårvidden 1435 mm mellan rälerna på svenska järnvägar kommer från de engelska gruvorna. Man skulle få plats med "two horse asses" mellan rälerna, men inte bredare än så då vagnarna blev för tunga för hästarna att dra. Eftersom hjulaxlar var dyra exporterade man dem som de var, med den engelska spårvidden, till USA när järnvägarna drogs fram över prärien, och både cowboys och indianer använde gärna järnvägsbankerna för att enklare kunna ta sig fram i terrängen. Men det gällde att inte bli trängd av rälerna.
På vår trailbana kan du själv välja mellan normalspårvidden 1435 mm och svenskt smalspår 891 mm, och se om hästen känner sig trängd. Mellan rälerna ligger slipers med samma avstånd som på en svensk järnväg. Det gäller att inte snubbla...

Death Valley
Döda avbarkade trädstammar ligger huller om buller och blockerar vägen. Hästen bör ha koll på var den sätter hovarna för att inte snubbla. Samtidigt måste du vara en bestämd ledare som uppmuntrar hästen att gå framåt.

The Troytown
När man var liten drog man streck i en ritad labyrint i en pysselbok.
Här kan du göra om samma resa fast med en häst. Håll koll på var du har hästens framdel och bakdel och vad du ska flytta härnäst. Visste du att det finns en indianstam i USA som har labyrinten som symbol?Vårt mål är att hitta på nya spännande trailhinder varje år. Hjälp oss gärna om du kommer på något spännande!

Då vi har en del fornlämningar i området har vi konsulterat Länsstyrelsen i Västra Götalands län, för att se till att inte skada dem. Bl.a. har vi en boplats från yngre järnåldern i området, och en gravplats på en höjd med utsikt över Nordre Älv. Vi visar dem gärna om du är nyfiken.

Även om vi har åkt och hämtat material till banan är samtliga hinder uppbyggda enbart med hjälp av muskelkraft, dvs utan hjälp av maskiner. Dels för att terrängen gör det olämpligt att köra traktor eller fyrhjuling i området utan att riskera att skada naturen, men dels också för att vi både nu och i framtiden vill kunna säga att själva bygget har skett utan koldioxidutsläpp.

För att hålla trailbanan ren från gräs och sly låter vi hästar beta av den på sommaren.