westernridning.se - Cowboy for a day...
Horses are the proof that God loves us and wants us to be happy!

Western Trail-bana

Du som har ridit western ett tag vill säkert ha lite fler utmaningar.
Vår Western Trail-bana står därför redo för dig, antingen med egen häst eller en lånad ridskolehäst från gården.

Vi har utgått från den natur som finns i gårdens omgivningar och anpassat den varsamt till en Western Trail-bana.

Några av hindren som vi har byggt upp:


Snårskog
Här sätts du och din hästs samspelsförmåga sätts på prov. Litar du på att hästen sätter sina hovar på rätt ställe? Litar hästen på att du säger att det är schysst att ta sig igenom?

Träbron

En del hästar tycker det låter läskigt med det ihåliga ljudet när man går på en träbro. Litar ni på varandra?

Car wash
En car wash gjord av björkar som kittlar hästen på sidorna medan ni rider igenom. Ser du vart du är på väg? Ser hästen? Här gäller det också att lita på varandra.

Sandbanken
Att hoppa nedåt eller uppåt kan vara läskigt för en del hästar, då de inte kan se något direkt framför sig, utan måste bedöma avstånd och lita på sig själva.

Järnvägen
Spårvidden 1435 mm mellan rälerna på svenska järnvägar kommer från de engelska gruvorna. Man skulle få plats med "two horse asses" mellan rälerna, men inte bredare än så då vagnarna blev för tunga för hästarna att dra. Eftersom hjulaxlar var dyra exporterade man dem som de var, med den engelska spårvidden, till USA när järnvägarna drogs fram över prärien, och både cowboys och indianer använde gärna järnvägsbankerna för att enklare kunna ta sig fram i terrängen. Men det gällde att inte bli trängd av rälerna.
På vår trailbana kan du själv välja mellan normalspårvidden 1435 mm och svenskt smalspår 891 mm, och se om hästen känner sig trängd av smalspåret. Mellan rälerna ligger slipers med samma avstånd som på en svensk järnväg. Det gäller att inte snubbla...

Fyrkanten
En fyrkant av bommar eller trädgrenar, stor nog för hela hästen att vara inom. Men är den tillräckligt stor för att du ska kunna vända hästen ett helt varv?

Traktordäck
Kan du få hästen att hoppa upp på traktordäcket, som är fyllt med grus? Kan du få hästen att vända?

Slalom mellan bildäck
Vänster - höger - vänster - höger... Vem styr - du eller hästen?


The Troytown
När man var liten drog man streck i en ritad labyrint i en pysselbok.
Här kan du göra om samma resa fast med en häst. Håll koll på var du har hästens framdel och bakdel och vad du ska flytta härnäst. Visste du att det finns en indianstam i USA som har labyrinten som symbol?Vårt mål är att hitta på nya spännande trailhinder varje år. Hjälp oss gärna om du kommer på något spännande!

Då vi har en del fornlämningar i området har vi konsulterat Länsstyrelsen i Västra Götalands län, för att se till att inte skada dem. Bl.a. har vi en boplats från yngre järnåldern i området, och en gravplats på en höjd med utsikt över Nordre Älv. Vi visar dem gärna om du är nyfiken.

För att hålla trailbanan ren från gräs och sly låter vi hästar beta av den på sommaren.