westernridning.se - Cowboy for a day...

Life is a journey - Enjoy the ride!

Svensexa & Möhippa

Vem har inte lekt cowboy och indianer när man var liten?
Nu får ni en chans att göra det med riktiga hästar i westernridning - precis som man red i vilda västern förr i tiden, och som man faktiskt rider än idag.

Ni får en kort introduktion till westernridning - Hur stannar, startar och svänger man hästen? Varför ser utrustningen ut som den gör? Sedan får alla göra iordning sin egen häst. Rykta (borsta), kratsa hovarna och sadla och tränsa (sätta på det som hästen har på huvudet).

Sedan går vi ut och provar på att rida en Western Trail-bana, en slags hinderbana där ni får testa vad ni har lärt er. Ni har hela tiden tillgång till en duktig instruktör som visar er rätt.

Ni är max fem personer på ridbanan samtidigt. Är ni fler än så delar vi in er i olika grupper. De som inte rider får prova på att kasta lasso. Från marken försöker ni träffa våra kalvdockor som garanterat är lugna och fina och ställer upp i alla väder!
Vill ni ha lite mer utmaning så provar ni att kasta på våra oljefat. En kul lek som även riktiga cowboys använder för att briljera med sina lassokastningskunskaper.

Pris: 450 kr. Minst fyra personer.


Välj till Kringaktiviteter


Är ni ett ännu större gäng delar vi upp er i grupper, så att alla ryttare får den hjälp och det stöd den behöver.
Välj själv vilka och hur många kringaktiviteter ni vill ha.


Fika

Även en cowboy behöver "a nice cup of coffee" medan man shit-chattar om dagens äventyr.
Självklart ekologiskt. Den lantliga miljön bjuder vi på.
Pris: 50 kr/person

Hästpsykologi

I westernridningen är filosofin att hästen och ryttaren är som två kollegor som tillsammans ska få jobbet gjort. Men för att göra ett riktigt bra jobb måste man förstå varandra. Hur tänker hästen? Hur "pratar" den med andra hästar - och dig? Och hur ska du göra för att hästen ska förstå dig?

Det finns många likheter mellan relationen häst-ryttare och relationen mellan kollegor, och många organisationskonsulter använder gärna hästar i sitt arbete. Kanske hittar ni något ni kan diskutera och tillämpa i er egen organisation?
Det är få människor som inte är fascinerade över djurpsykologi. :)
Pris: 100 kr/person

Hästskokastning

Hästarnas hovar växer, precis som våra naglar. Var sjätte vecka ungefär, kommer hovslagaren och skor och verkar hovarna (verka = klippa av överflödigt hovmaterial, ungefär som när vi klipper naglarna). Kvar blir en massa hästskor, och även cowboys roar sig på lediga stunder med att kasta hästskor och se hur träffsäker man är.
Hur träffsäker är du?
Pris: 50 kr/person

Efter aktiviteten

Vill ni stanna kvar och fika eller äta medhavd mat eller dryck i den härliga lantmiljön här på Norra Hisingen, så är ni välkomna att antingen sitta och titta ut över ridbanan, eller på vår loge. Det tar vi inget extra för. :)